ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΟΦΗΣ

18 Απρ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια είσπραξης από τους ειδικευμένους γιατρούς των Κέντρων Υγείας του επιδόματος τροφής, που τους χορηγούνταν την περίοδο από το 2003 ως σήμερα και φτάνει μέχρι και πάνω από 2000 ευρώ ανά γιατρό.

Το επίδομα τροφής χορηγούνταν στους ειδικευμένους γιατρούς των Κέντρων Υγείας συμφωνά με το άρθρο 26 παρ. 2 του νόμου 3204/2003 και είναι 35 ευρώ μηνιαίως. Το ποσό είναι υποτυπώδες και συμβολικό και έρχεται να καλύψει τα έξοδα διατροφής των γιατρών κατά τις εφημερίες τους, που μπορεί να φτάνουν και πάνω από 10 το μήνα. Χορηγείται αντί τροφής, που παρέχεται στους εφημερεύοντες γιατρούς του Νοσοκομείου. Με την καταβολή του επιδόματος οι ειδικευμένοι γιατροί των Κέντρων Υγείας έπαψαν να σιτίζονται κατά την εφημερία τους με έξοδα του νοσοκομείου, όπως γίνονταν μέχρι τότε.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 2599/11/16-1-09 θεωρεί το επίδομα ως μη νόμιμο διότι δεν αναφέρεται στο άρθρο 44 του νόμου 3205/2003, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή μόλις μια εβδομάδα μετά τον 3204/2003, που καθιέρωσε το επίδομα τροφής.

Η απαίτηση επιστροφής του επιδόματος προκαλεί έντονη αντίδραση όλων των συναδέλφων των Κέντρων Υγείας. Η ολοσχερής διακοπή του επιδόματος διατροφής θέτει θέμα άνισης μεταχείρισης, αφού απαιτεί οι ειδικευμένοι γιατροί των Κέντρων Υγείας να είναι οι μόνοι γιατροί που θα εφημερεύουν χωρίς δικαίωμα σίτισης κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία επιστροφής και είσπραξης του επιδόματος τροφής από το Νοσοκομείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να τερματίζει την απαίτηση επιστροφής του καταβληθεντος επιδόματος από τους γιατρούς. Ταυτόχρονα να θεσπίζει επίδομα τροφής για τους ειδικευμένους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε ποσό αρκετό να καλύπτει αξιοπρεπώς τις ανάγκες σίτισης των εφημερευόντων γιατρών.

Καλούμε τους συναδέλφους των Κέντρων Υγείας να μην παραλάβουν έγγραφα επιστροφής του επιδόματος τροφής και να μην καταβάλουν κανένα «οφειλομενο» ποσό, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Απρίλιος 2009

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: