ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

6 Σεπτ.

Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, έγινε συνέλευση των Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Λέσβου. Αποφασίστηκε συμμετοχή στην ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 και 9 Σεπτέμβρη με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων. Επίσης στήριξη της Παράστασης Διαμαρτυρίας των Αγροτικών Γιατρών για την κατάργηση των ρεπό μετά από ενεργό εφημερία την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη. Στηρίζουμε επίσης τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου. Ακολουθεί απόφαση της συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Η κυβέρνηση προχωράει σε νέα επίθεση για να εξαφανίσει ό,τι έχει απομείνει από τις δομές και το χαρακτήρα του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας.

Με το νέο νομοσχέδιο Λοβέρδου που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες κατεδαφίζεται τελείως ο τομέας της πρόνοιας και της δημόσιας φυσικής αποκατάστασης. Στο ίδιο νομοσχέδιο σε μια σειρά “άσχετες” διατάξεις : 1) Θα επιτρέπεται σε ιδιώτες γιατρούς επιλεγμένους από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να εκτελούν ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία, κατ’ αρχήν στα «απογευματινά» ιατρεία. 2) Γίνονται νόμιμα τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών καθηγητών 3) Παρατείνεται ως τα … 70 έτη (!) ηλικίας το δικαίωμα των συντονιστών διευθυντών να παραμένουν στις θέσεις τους 4) Δημιουργείται νέο νομικό καθεστώς για ίδρυση ιδιωτικών μονάδων ημερήσιας νοσηλείας ώστε να παρακάμπτονται τα αυστηρά κριτήρια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί αδειοδότησης ιδιωτικών κλινικών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι … «πρωτοπόροι» στις περικοπές αποδοχών στις οποίες υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στη χώρα μας προκειμένου να … πληρωθούν οι λογαριασμοί «μαζί τα φάγαμε» όπως απαιτεί η τρόϊκα. Συγκεκριμένα με 1) την κατά 20% περικοπή του νοσοκομειακού επιδόματος αναδρομικά από 1-7-11, 2) την μείωση του αφορολόγητου από 12000 σε 8000 ευρώ αναδρομικά από 1-7-11, 3) την εισφορά «υπέρ ανέργων» (δήθεν) αναδρομικά από 1-1-11, 4) την εισφορά υπέρ ΤΥΔΚΥ αναδρομικά άγνωστο ακόμα από πότε και 5) την έκτακτη εισφορά («κεφαλικό φόρο») προβλέπεται ότι ως τα Χριστούγεννα θα … πληρώσουμε 6000-6500 χιλιάδες οι διευθυντές, 4500-5000 οι επιμελητές Α΄, 3500-4000 οι Β’ και 2000-2500 οι ειδικευόμενοι. Τα 4 πρώτα από τα παραπάνω χαράτσια θα κρατούνται από την μισθοδοσία από τον Οκτώβρη, ενώ για το 5ο θα έρθει το «μπουγιουρντί» από την εφορία. Φυσικά – όπως και για όλους τους εργαζόμενους – η μείωση στους πραγματικούς μισθούς είναι αρκετά μεγαλύτερη, λόγω αύξησης ΦΠΑ και ακρίβειας σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Τα κυβερνητικά μέτρα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ που θα συμβληθεί με ένα μέρος μόνο (τα 2/3 περίπου) των σημερινών συμβασιούχων με ΙΚΑ-ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ κλπ γιατρών και μάλιστα με εξευτελιστικές αποζημιώσεις (1000 ευρώ μικτά), καθώς και η δημόσια δέσμευση Λοβέρδου προς την τρόϊκα ότι δεν πρόκειται να κάνει προσλήψεις στο ΕΣΥ τα επόμενα 5 χρόνια (!) δείχνουν ότι για τους σημερινούς ειδικευόμενους το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο : ανεργία ή μετανάστευση.

Για τους ακόμα νεότερους συναδέλφους τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού είναι προ των θυρών η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για εξετάσεις πριν την έναρξη ειδικότητας, που είχε αναβληθεί για λίγους μήνες λόγω των αντιδράσεων. Για την «προετοιμασία» του κλίματος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας προχωράει τους τελευταίους μήνες στον γνωστό αισχρό εκβιασμό: αυξάνει κατακόρυφα τις αναμονές μειώνοντας τις θέσεις ειδικευομένων. Εκατοντάδες θέσεις ειδικευομένων για παράδειγμα καταργούνται με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των νοσοκομείων, με αφετηρία αυτές των νοσοκομείων του ΙΚΑ.

Στο Βοστάνειο συνεχίζεται, με καθυστερήσεις και περικοπές, η καταβολή των υπεράριθμων εφημεριών, ενώ η ένταξη του Νοσοκομείου στη Γ’ Ζώνη δεν έχει υλοποιηθεί. Η υλοποίηση της εφημερίας Τομέα αντί της εφημερίας ειδικού ιατρού ανά κλινική, θα μειώσει τον συνολικό αριθμό των εφημερευόντων ιατρών και θα στερήσει την ώρα του επείγοντος την παρουσία ειδικευμένου γιατρού. Η συγχώνευση του Νοσοκομείου μας με αυτό της Λήμνου, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα λειτουργικά προβλήματα. Η παύση χορήγησης του ρεπό στους αγροτικούς γιατρούς, χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας τους.

 

Είναι φανερό ότι απέναντι σε τέτοια λαίλαπα, δεν αρκούν ούτε τα επιμέρους κλαδικά αιτήματα, ούτε οι επετειακές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ της ΕΕ του ΔΝΤ.

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

 

Όχι στις μειώσεις κλινών, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών, Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου μας. Οχι στη συγχώνευση του νοσοκομείου μας με το νοσοκομείο Λήμνου.

Κρατική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή. Όχι στις περικοπές των μισθών και στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Πρόσληψη 2500 νέων γιατρών στα υποστελεχωμένα Τμήματα των Νοσοκομείων της περιφέρειας. Καμιά αναγκαστική μετάταξη ή απόλυση συμβασιούχου υπαλλήλου ή Επικουρικού Γιατρού. Όχι στις εξετάσεις πριν τη λήψη ειδικότητας. Αντισταθμιστική ανάπαυση (ρεπό) στους αγροτικούς γιατρούς μετά από ενεργό εφημερία. Κατάργηση της πληρωμής εισιτηρίου 5 ευρώ και των εξετάσεων από τους ασθενείς στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ.

Αξιόπιστα και ασφαλή προγράμματα εφημερίας, σύμφωνα με τις ανάγκες των κλινικών, τα οποία θα χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπεράριθμων εφημεριών χωρίς περικοπές.

Το Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας στη Γ’ Ζώνη.

Αγωνιζόμαστε με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους:

Κατάργηση των μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και όλων των αντεργατικών μέτρων.

Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Ανυπακοή στην ΕΕ και στις εντολές της. – Όχι στο επαίσχυντο ευρωσύμφωνο.

Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους.

Όχι στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εθνικών πόρων.

Δημόσια υγεία – παιδεία – ασφάλιση – κοινωνικές υπηρεσίες για όλους.

 

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας των Αγροτικών Γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, για το ρεπό, την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: