ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ — ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

22 Σεπτ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Οι εργαζόμενοι του Βοστάνειου Νοσοκομείου και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου συγκάλεσαν συνέλευση με κύριο θέμα την κυβερνητική πολιτική και την επιβολή των νέων μέτρων και χαρατσιών .  Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια. Απολύσεις στον δημόσιο τομέα, εργασιακή εφεδρεία για 10αδες χιλιάδες εργαζόμενους, μείωση μισθών κατά 40-50%, μείωση συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ, νέοι ειδικοί φόροι – χαράτσια στο εισόδημα και στις κατοικίες και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο: ενώ από την μια συνεχίζουν τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, έδωσαν 110 δις στις τράπεζες και επεξεργάζονται σε συμφωνία με την ΝΔ, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών από την άλλη συνεχίζουν να χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας και να εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο.

Δεν θα ανεχθούμε να ληστεύετε τα βιβλία των παιδιών μας. Δεν θα ανεχθούμε να στερείτε στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, το ρεύμα. Δεν θα σας αφήσουμε να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Η κυβέρνηση χαρατσώνει το λαό για να πληρώσει τους «δανειστές». Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους των αγορών, στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τη κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι! Είναι φανερό ότι απέναντι σε τέτοια λαίλαπα, δεν αρκούν ούτε τα επιμέρους κλαδικά αιτήματα, ούτε οι επετειακές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών. Μαζικά και συλλογικά να συγκροτηθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια. Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση, την τρόικα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ της ΕΕ του ΔΝΤ.

Παλεύουμε για:

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

=> Όχι στις μειώσεις κλινών, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών, Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου μας. Οχι στη συγχώνευση του νοσοκομείου μας με το νοσοκομείο Λήμνου.

=> Κρατική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή. Όχι στις περικοπές των μισθών και στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα υποστελεχωμένα Τμήματα των Νοσοκομείων της περιφέρειας. Καμιά αναγκαστική μετάταξη ή απόλυση συμβασιούχου υπαλλήλου ή Επικουρικού Γιατρού. Κανένας εργαζόμενος σε εργασιακή εφεδρεία.

=> Κατάργηση της πληρωμής εισιτηρίου 5 ευρώ και των εξετάσεων από τους ασθενείς στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ. Καλούμε τα κοινωνικά κινήματα και τις κινήσεις πολιτών σε ημέρα αποκλεισμού των ταμείων για την είσπραξη του 5ευρου. Καλούμε και τους ασθενείς να αρνούνται να το πληρώνουν, ώστε ο αποκλεισμός να είναι μόνιμος και να καταργηθεί στην πράξη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Ή ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Ή ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

Συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση, ενάντια στα χαράτσια και γενικότερα στην αντιλαϊκή πολιτική, σε συντονισμό με τα άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου.

Μυτιλήνη, 22 Σεπτέμβρη 2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: