ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

12 Ιαν.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον κ. Κατσιφαράκη, Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, για την εκδικητική δίωξη της παθολογοανατόμου επικουρικής γιατρού κ. Χ. Ιωακειμίδου που δεν δέχτηκε να επιφορτιστεί με καθήκοντα «συντονιστή εφημερίας». Τα καθήκοντα του «συντονιστή εφημερίας» ως γνωστόν ανήκουν στον ίδιο τον Κατσιφαράκη και για τα επαρχιακά Νοσοκομεία δεν προβλέπονται από κανένα νόμο ή Υπ. Απόφαση, συνεπώς δεν αποτελούν καθήκον και εργασία του ιατρού στην εφημερία του. Υπενθυμίζουμε ότι προ έτους η συντονίστρια εφημερίας του ΑΤΤΙΚΟΝ βρέθηκε αναίτια κρατούμενη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων από ιατρικούς και κοινωνικούς φορείς.Η τιμωρία που επέβαλε ο Διοικητής στην κ. Ιωακειμίδου: απαγορεύεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα εφημεριών και να προσφέρει στην εφημεριακή κάλυψη του Νοσοκομείου, πράξη ολοσχερώς αυθαίρετη και παράνομη. Ο εν λόγω Διοικητής Νοσοκομείου νομοθετεί κατά το δοκούν, παραβιάζοντας προκλητικά τη νομοθεσία που προβλέπει την εφημεριακή

λειτουργία του Νοσοκομείου και το πράττει με σκοπό να τρομοκρατήσει τους γιατρούς, ενώ το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης αδυνατεί να καλύψει πλήρως με εφημερίες τα τμήματα του.

Παρόμοιες εμπαθείς μεθοδεύσεις εκβιασμών και τρομοκράτησης ακολουθεί ο κ. Κατσιφαράκης και στο διασυνδεόμενο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Στηρίζουμε απόλυτα τους συναδέλφους μας και καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και τρομοκρατική πράξη κατά των γιατρών.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: