ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ!

24 Μαρ.

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ. Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ!

Το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνουμε μια “αθόρυβη” προσπάθεια να συρρικνωθούν οι λειτουργίες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Άντισσας. Αρχικά αποσπάστηκε ο χειριστής του ακτινολογικού εργαστηρίου μια φορά την εβδομάδα, για να καλύπτει βάρδιες στο Βοστάνειο, σε απόσταση 75 χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας! Στη συνέχεια απολύθηκαν δύο καθαρίστριες, επειδή έληξαν οι συμβάσεις με τις οποίες κάλυπταν πάγιες ανάγκες του Κέντρου Υγείας τα τελευταία 7 χρόνια. Τώρα έρχεται νέα μετακίνηση του χειριστή του ακτινολογικού εργαστηρίου, για μία εβδομάδα, για να καλύψει τις ανάγκες στο Κέντρο Υγείας Καλλονής . Δηλαδή κλείνει το ακτινολογικό εργαστήριο στην Άντισσα, για να λειτουργήσει, το ακτινολογικό εργαστήριο της Καλλονής!

Αύριο τι θα έχει σειρά; Το μικροβιολογικό εργαστήριο, κάποια από τα περιφερειακά ιατρεία, οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, οι γιατροί; Όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια προηγούμενου Διοικητή να αποσπάσει, έναν οδηγό ασθενοφόρου και την μαζική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, που τελικά ματαίωσε τα σχέδια του.

Γνωρίζουμε ότι στα σχέδια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η συρρίκνωση και τελικά το κλείσιμο των περισσότερων Κέντρων Υγείας. Γι’ αυτό και δε θεωρούμε τυχαίες τις παραπάνω κινήσεις. Εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική διάλυσης και κατάργησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλει από κοινού η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Παπαδήμου, με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι όπου πήγε το Δ.Ν.Τ. το πρώτο που διέλυσε είναι το δημόσιο σύστημα υγείας και μείωσε τον μέσο όρο ζωής μερικά χρόνια.

Το Κέντρο Υγείας Άντισσας παρά τα προβλήματα λειτουργίας αποτελεί τη μοναδική οργανωμένη δομή πρωτοβάθμιας υγείας στη δυτική Λέσβο. Οποιαδήποτε κίνηση υποβάθμισης ή συρρίκνωσης της λειτουργίας του, στρέφεται απευθείας ενάντια στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες του, με μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό: Ελλείψεις νοσηλευτών και οδηγών ασθενοφόρων, για να καλύπτονται οι βάρδιες. Ελλείψεις σε αγροτικούς γιατρούς, λόγω ολιγωρίας των υπευθύνων, με αποτέλεσμα τα χωριά να είναι για μήνες χωρίς γιατρό. Έλλειψη παιδιάτρου και ενός ακόμα γενικού γιατρού ή παθολόγου για να καλύπτονται οι στοιχειώδεις ανάγκες. Ελλείψεις ακόμα σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, λόγω των γενικότερων περικοπών. Οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν φρόντισαν, να καλύψουν όλες αυτές τις ελλείψεις αλλά με κάθε ευκαιρία προσπαθούν, να αποσπάσουν προσωπικό είτε για να καλύψουν τρύπες αλλού, είτε για ρουσφετολογικούς λόγους.

Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να μπει ένα φρένο στα σχέδια συρρίκνωσης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ! Οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου δεν είναι πολίτες με λιγότερα δικαιώματα.

Καμιά απόσπαση ή μετακίνηση εργαζομένου – καμιά συρρίκνωση στα Κέντρα Υγείας. Να γυρίσουν πίσω όλοι οι αποσπασμένοι! Να καλυφτούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις νοσηλευτών, αγροτικών γιατρών και επιμελητών. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τα τοπικά συμβούλια των χωριών, τους τοπικούς συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων στην υγεία και αλλού να στηρίξουν έμπρακτα τα αιτήματα μας. Στηρίζουμε τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας και της τοπικής κοινωνίας για την υπεράσπιση του Κέντρου Υγείας Άντισσας. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Μυτιλήνη 24 Μαρτίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: