ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Απριλίου και συγκέντρωση στο προαύλιο στις 10:30 πμ – Στάσεις Εργασίας (10πμ ως 2 μμ ) στις 18 και 19 /4

11 Απρ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης λειτουργεί σε οριακή κατάσταση διαρκώς επιδεινούμενη. Το κονδύλιο των εφημεριών από 245 χιλιάδες ευρώ το μήνα μειώθηκε στις 177 χιλιάδες. Τα προγράμματα εφημεριών παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις γιατρών, έχουν μετατραπεί ενεργείς εφημερίες σε ετοιμότητας και στερείται ο ασθενής τον γιατρό που χρειάζεται, την ώρα του επείγοντος. Οι ταχτικές δεδουλευμένες εφημερίες παραμένουν απλήρωτες από τον Δεκέμβριο και οι πρόσθετες από τον περασμένο Ιούλιο. Απλήρωτες έχουν παραμείνει οι περικοπές των δεδουλευμένων εφημεριών του 2012 και 2011. Οι δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου θα πληρωθούν περικομένες κατά 20%, αν δεν αυξηθεί το κονδύλι των εφημεριών άμεσα. Η τροπολογία που κατατέθηκε στις 29 Μαρτίου για πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Οκτώβριο του 2012 δεν έχει ακόμα ψηφιστεί. Για την πληρωμή των προηγούμενων δεδουλευμένων εφημεριών δεν υπάρχει καμιά δέσμευση και ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση δεν έχει τελειωμό.

Την ίδια ώρα εργαζόμαστε σε απαράδεκτες συνθήκες με καθημερινές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, φύλακες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κτλ). Καμιά πρόσληψη γιατρού δεν έχει γίνει, παρά μόνο ελαχίστων επικουρικών. Εκκρεμούν οι προσλήψεις 6 ειδικευμένων γιατρών από το 2010. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών κυρίως στις χειρουργικές κλινικές. Οι ελλείψεις των αγροτικών γιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας του νησιού, οδηγούν σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών και ασφαλούς εφημέρευσης των Κέντρων Υγείας από το Μάιο. Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου απειλεί με συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και κλινικών. Οδηγεί σε συρρίκνωση και υποβάθμιση του Βοστανείου, ενώ σχεδιάζεται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του (τμήμα προμηθειών, σίτιση κτλ). Το πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ, που καταλόγισε το ΣΔΟΕ στο Νοσοκομείο, και τα χρέη προς το ΙΚΑ τινάζουν τον ακρωτηριασμένο προϋπολογισμό του, στον αέρα.

Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων και των επιλογών των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. στο δημόσιο σύστημα υγείας στη Λέσβο. Μια πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και την απελπισία τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που περιορίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα και στρώνει το έδαφος στη φασιστική απειλή. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου για την υγεία στις 31/1 στη Μυτιλήνη και της προειδοποιητικής στάσης εργασίας στις 4/4, μας δείχνουν τον δρόμο. Χρειάζεται συλλογικός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, με μονομερή διαγραφή του χρέους και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, που να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους.

Απαιτούμε: Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές. Αξιόπιστα και ασφαλή προγράμματα εφημερίας, με ειδικευμένο γιατρό καθημερινά σε ενεργό εφημερία, σύμφωνα με τις ανάγκες των κλινικών, χωρίς εξαίρεση ειδικοτήτων από τα προγράμματα. Όχι στην Εφημερία Τομέα.

Άμεση κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εφημέρευση και η ασφαλής λειτουργία του Βοστανείου και των Κέντρων Υγείας. Να διαγραφεί το πρόστιμο του ΣΔΟΕ στο Νοσοκομείο. Να γίνει συμψηφισμός των χρεών του Βοστανείου προς το ΙΚΑ.

Να αποσυρθεί ο οργανισμός συρρίκνωσης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Καμιά συγχώνευση κλινικών, καμιά μείωση κλινών. Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις, συρρικνώσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών, που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών με προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών σε ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Να ανακληθούν όλες οι περικοπές του ιατρικού μισθολογίου. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθοί, στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους. Κατάργηση όλων των χαρατσιών στην υγεία.

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΟΕΝΓΕ στις 17 Απριλίου

Συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 10:30 πμ

Τετράωρες στάσεις εργασίας (10πμ ως 2 μμ ) στις 18 και 19 Απριλίου

Μυτιλήνη, 11 Απριλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: