Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους εργαζομένους του «Κληροδοτήματος»

20 Απρ.

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους εργαζομένους του Νοσοκομείου, που απολύθηκαν από το Δ.Σ. του «Κληροδοτήματος» του Βοστανείου και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους να παραμείνουν στη δουλειά. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονται τα τελευταία 5 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, αρχικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια με συμβάσεις αορίστου χρόνου.Παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η απομάκρυνση τους από την εργασία τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων που εργάζονται.

Σε μια περίοδο που έχει σταματήσει κάθε είδους πρόσληψη στο Ε.Σ.Υ., ενώ δεν αντικαθίσταται κανείς από τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται, μετατίθενται ή παραιτούνται, είναι τραγικό να απολύονται εργαζόμενοι με κάθε πρόσχημα. Τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο της Λέσβου οδηγούνται από την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. σε κατάρρευση της λειτουργίας τους, λόγω υποχρηματοδότησης και τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά λείπουν γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, φύλακες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κτλ. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών κυρίως στις χειρουργικές κλινικές. Οι ελλείψεις των αγροτικών γιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας του νησιού, οδηγούν σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών και ασφαλούς εφημέρευσης των Κέντρων Υγείας. Καμιά απόλυση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Απαιτούμε:

Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων του κληροδοτήματος και να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου.

Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών, που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών με προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών σε ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς.

Μυτιλήνη, 20 Απριλίου 2013

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                               Στρατής Παυλής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: