ΨΗΦΙΣΜΑ για την Ε.Ρ.Τ.

12 Ιον.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

Μυτιλήνη, 12 Ιουνίου 2013

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ. Με μια αντιδημοκρατική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμα και την Βουλή, στρέφεται ενάντια σε όλη την κοινωνία.

Στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους και στην τρόικα ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ πως είναι αποφασισμένη να «χύσει αίμα» προκειμένου να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει. Πετά στο δρόμο 2700 ανθρώπους, δείχνοντας το μέλλον που ετοιμάζει για το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Παραδίδει εξ’ ολοκλήρου το δημόσιο αγαθό που λέγεται ενημέρωση, στους καναλάρχες για να κερδοσκοπούν και να συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν το λαό χωρίς αντίλογο. Καταργεί το μορφωτικό και πολιτισμικό έργο της ΕΡΤ, παραδίδοντας το λαό στα πολιτισμικά σκουπίδια που του προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια. Φιμώνει τη φωνή της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών κλείνοντας τους περιφερειακούς σταθμούς. Ειδικότερα κλείνοντας την ΕΡΑ Αιγαίου αφήνει τα νησιά μας και τους πολίτες τους χωρίς φωνή και πετά στο δρόμο 21 εργαζόμενους και συμπολίτες μας.

Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να πάρει την απάντηση που χρειάζεται. Η οργή των ανέργων, των φτωχών, των απολυμένων και των εξαθλιωμένων, να ενωθεί με την οργή των επιστρατευμένων εργαζομένων στο Μετρό, των ναυτικών και των καθηγητών. Η οργή για τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας την οποία βιώνουμε καθημερινά να ενωθεί με την οργή για τη διάλυση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Για να μη κλείσει η ΕΡΤ. Για ακηδεμόνευτη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Για προστασία των δημόσιων αγαθών (παιδείας, υγείας, συγκοινωνιών, ενημέρωσης).

Για να ανατραπεί η Κυβέρνηση και η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Με ενωμένο αγώνα μπορούμε να νικήσουμε. Ή αυτοί ή εμείς!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: