16 ΙΟΥΛΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

14 Ιολ.

16 ΙΟΥΛΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το success story της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση, μαζικές «εκτελέσεις – απολύσεις» των εργαζομένων. Ζούμε εποχές κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Εκεί παραπέμπουν το «μαύρο» στην δημόσια τηλεόραση και η εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο για να καταστείλουν μια ειρηνική φοιτητική διαμαρτυρία. Αυτό δείχνουν οι μαζικές απολύσεις 2500 εκπαιδευτικών, 2200 σχολικών φυλάκων, 3500 εργαζόμενων στην δημοτική αστυνομία, οι μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα εργοστάσια, όπως αυτό του Κατσέλη. Στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο επιχειρείται κατάργηση των προσωρινών δικαστικών διαταγών με τις οποίες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζητούν προσωρινή προστασία από αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές συμπεριφορές.

Στο χώρο της Υγείας προχωρούν σε απολύσεις – διαθεσιμότητες 2500 εργαζομένων – οι μισές ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες – με το κλείσιμο 13 Δημόσιων Νοσοκομείων. Οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών θα γενικευτούν ξεκινώντας από τα νοσοκομεία και τις κλινικές που «συγχωνεύονται» και κλείνουν. Πιθανόν να υπάρξει νέα απόπειρα μείωσης των βασικών μισθών στους γιατρούς του ΕΣΥ, υπό το πρόσχημα παροχής δυνατότητας να ασκήσουν ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Θα επιχειρηθεί πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με προσπάθεια να εγκατασταθεί η στάση πληρωμών στις εφημερίες ως μόνιμη πρακτική. Η τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας δείχνει πως η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε γενική επίθεση στο χώρο της υγείας.

Την ίδια ώρα στο Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας εργαζόμαστε σε απαράδεκτες συνθήκες με καθημερινές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, φύλακες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κτλ). Καμιά πρόσληψη γιατρού δεν προχωρά, εκτός ελαχίστων επικουρικών. Εκκρεμούν οι προσλήψεις 4 ειδικευμένων γιατρών από το 2010. Οι ελλείψεις ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών, οδηγεί σε υπερκόπωση των γιατρών που συνεχίζουν να εργάζονται με περικοπές στις δεδουλευμένες εφημερίες. Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου, που αναμένεται να εφαρμοστεί, οδηγεί σε συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και κλινικών, σε συρρίκνωση και υποβάθμιση του Βοστανείου. Σχεδιάζεται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του νοσοκομείου (τμήμα προμηθειών, σίτιση κτλ).

Συνάδελφοι,

Τρία χρόνια μας λένε «μνημόνιο ή χάος». Κι αντί να σωνόμαστε βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομήχανοι που έχουν εργάτες φτηνούς χωρίς δικαιώματα, οι τραπεζίτες που καλύπτουν τις φούσκες τους με τα δάνεια που πληρώνουμε εμείς και οι τοκογλύφοι που βγάζουν αστρονομικά κέρδη πάνω στα ερείπια της κοινωνίας. Ο αγώνας στην ΕΡΤ και το μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης προκάλεσε ένα σημαντικό ρήγμα στην κυβέρνηση. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το ρήγμα δρόμο ανατροπής. Χρειάζεται πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ, που έχει σαν μοναδικό στόχο να φορτώσει την ιστορική κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ημέρα άφιξης του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα.

Απεργούμε με την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 24 Ιουλίου για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.

Απαιτούμε:

Άμεση πληρωμή των περικομμένων ποσών από τις δεδουλευμένες εφημερίες. Προχωράμε και σε δικαστική διεκδίκηση τους. Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία του Βοστανείου και των Κέντρων Υγείας.

Καμιά συγχώνευση κλινικών, καμιά μείωση κλινών. Να αποσυρθεί ο οργανισμός συρρίκνωσης του Βοστανείου. Όχι στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Νοσοκομείου.

Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών, που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών με προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών σε ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Να ανακληθούν όλες οι περικοπές του ιατρικού μισθολογίου. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθοί, στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους. Κατάργηση όλων των χαρατσιών στην υγεία. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Μυτιλήνη 14 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: