Σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων για τις εξελίξεις στην υγεία

19 Δεκ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου έγινε σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων για τις εξελίξεις στην υγεία. Συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Λέσβου, η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, η ΕΛΜΕ Λέσβου καθώς και συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από άλλους χώρους.

Συζητήθηκε η κυβερνητική επίθεση στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα, το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, η διάλυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζόμενων και του λαού. Αποφασίστηκε:

  • Να υπάρξει συντονισμός της δράσης των σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψη και διεύρυνση και με άλλα σωματεία, συλλόγους ασθενών, κοινωνικούς φορείς.

  • Ενημέρωση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας με κοινή ανακοίνωση, δελτία τύπου, κοινή συνέντευξη τύπου και εξορμήσεις στην Μυτιλήνη και τα χωριά.

  • Κοινές γενικές συνελεύσεις εργαζομένων και γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, για την κλιμάκωση της δράσης.

  • Σε περίπτωση κλεισίματος ιατρείων του ΕΟΠΥΥ ή Κέντρου Υγείας, διαθεσιμότητες εργαζομένων, προχωράμε άμεσα και συντονισμένα σε κινητοποιήσεις.

  • Νέα σύσκεψη σωματείων αμέσως μετά τις γιορτές για το προχώρημα της κοινής δράσης.

Μυτιλήνη 19 Δεκεμβρίου 2013

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: