ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

20 Δεκ.

ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου εκφράζει – για ακόμα μια φορά – την έντονη αντίθεση της, στις μετακινήσεις γιατρών του Γ.Ν.Μ. Βοστανείου και των Κέντρων Υγείας για να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου Λήμνου και του Άι Στράτη. Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε νέο κύμα κλεισίματος νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ και θέτει σε διαθεσιμότητα γιατρούς και εργαζόμενους, η Διοίκηση του Βοστανείου υλοποιώντας κυβερνητικές επιλογές, μετακίνησε αρχικά τρεις παθολόγους από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο Νοσοκομείο Λήμνου και τώρα τρεις Γενικούς Γιατρούς στον Άη Στράτη. Με μπαλώματα προσπαθεί να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου της Λήμνου και του Ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας τις ελλείψεις γιατρών. Δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στο Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου, που ήδη υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών. Αναστατώνει τη οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, που μετακινούνται στη Λήμνο και τον Άη Στράτη, παρά τη θέλησή τους, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από το σπίτι τους.

Η πρακτική αυτή θα οδηγήσει σε κατάρρευση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων. Κανένας γιατρός δεν θα δεχτεί να εργαστεί στα δύο νοσοκομεία γνωρίζοντας πως πρέπει να μετακινείται από το ένα νησί στο άλλο για να καλύπτει τις αυξανόμενες ελλείψεις. Θα αποτελέσει αντικίνητρο για την επιλογή των δύο νοσοκομείων από νέους συναδέλφους. H διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου έχει αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και των δύο. Οι κοινές λίστες αναμονής ειδικευομένων γιατρών, έχουν κυριολεκτικά αδειάσει, γιατί κανείς γιατρός δεν διακινδυνεύει να βρεθεί να κάνει ειδικότητα σε διαφορετικό νησί από αυτό της επιλογής του.

Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ το δημόσιο σύστημα υγείας και θα πρέπει άμεσα να ανατραπεί.

  • Λέμε όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων.

  • Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

  • Ενίσχυση των δύο νοσοκομείων ώστε να καλύπτουν αυτοδύναμα τις ανάγκες τους.

  • Θετικά κίνητρα για προσέλκυση γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

  • Κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν θα ανεχθούμε επανάληψη μετακίνησης γιατρού για την κάλυψη των αναγκών στη Λήμνο και τον Άι Στράτη. Θα αντιδράσουμε άμεσα, μαζικά και δυναμικά.

Μυτιλήνη, 20 Δεκεμβρίου 2013

ο Πρόεδρος                     ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης        Στρατής Παυλής

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: