ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

2 Μαρ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Για πολλοστή φορά η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ μετακινεί αιφνιδιαστικά γιατρό από τη Μυτιλήνη στη Λήμνο, για να καλύψει τις ανάγκες του εκεί νοσοκομείου. Αυτή τη φορά το νοσοκομείο της Λήμνου έμεινε χωρίς νεφρολόγο καθώς η μια νεφρολόγος βρίσκεται εδώ και μήνες σε αναρρωτική άδεια και ο άλλος νεφρολόγος, νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες με προβλήματα υγείας και υπερκόπωσης. Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προλάβει την πλήρη κατάρρευση του νεφρολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Λήμνου. Δεν προκήρυξε ούτε καν θέση επικουρικού νεφρολόγου για να καλύψει τις ανάγκες. Ακολουθώντας την πεπατημένη μετακινεί γιατρούς από την μια μεριά του Αιγαίου στην άλλη αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας το πρόβλημα. Αναστατώνει την οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, που μετακινούνται στη Λήμνο, παρά τη θέλησή τους, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από το σπίτι τους. H διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου έχει αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και των δύο. Είναι οικονομικά παράλογη, αφού με τα χρήματα που δίνονται κάθε τόσο σε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα έξοδα μετακινήσεων, θα μπορούσαν να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί. Δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στο Βοστάνειο, που ήδη υπολειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών. Αποτελεί αντικίνητρο για την επιλογή των δύο νοσοκομείων από νέους συναδέλφους. Κανένας γιατρός δεν θέλει να υπηρετεί σε νοσοκομεία δύο νησιών και να εξαναγκάζεται να μετακινείται από το ένα νησί στο άλλο για να καλύπτει τις πάγιες ελλείψεις. Οδηγεί σε κατάρρευση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων.

Το πάγωμα των προσλήψεων στην υγεία, οι εξευτελιστικοί μισθοί, οι συνθήκες διάλυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας και η αιμορραγία των νέων γιατρών στο εξωτερικό, έχουν αφήσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Η συνέχιση της ίδιας κυβερνητικής πολιτικής, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ το δημόσιο σύστημα υγείας και θα πρέπει άμεσα να ανατραπεί.

  • Λέμε όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων.

  • Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

  • Ενίσχυση των δύο νοσοκομείων ώστε να καλύπτουν αυτοδύναμα τις ανάγκες τους.

  • Θετικά κίνητρα για προσέλκυση γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

  • Κάλυψη των αναγκών με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η μαζική μας αντίδραση τον Απρίλιο του 2014, ματαίωσε στην πράξη την μετακίνηση των γιατρών στον Άι Στράτη που επιχειρήθηκε τότε. Και πάλι θα αντιδράσουμε άμεσα, μαζικά και δυναμικά.

Καλούνται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στην εξ αναβολής ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 12:30 στο Βοστάνειο.

Μυτιλήνη, 2 Μαρτίου 2015

ο Πρόεδρος                                    ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                         Στρατής Παυλής

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: