Ψήφισμα για τις διώξεις εκπαιδευτικών στην Τουρκία

19 Σεπτ.

Ψήφισμα για τις διώξεις εκπαιδευτικών στην Τουρκία

Η κυβέρνηση του Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις διώξεις αντιφρονούντων μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, απολύοντας αυτή τη φορά 11.200 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μελών του Συνδικάτου Egitim Sen, με κατηγορίες για υποστήριξη στο φιλοκουρδικό κόμμα PKK, το οποίο ονομάζει τρομοκρατική οργάνωση. Οι απολύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των διώξεων των πανεπιστημιακών που υπέγραψαν το κείμενο για την Ειρήνη στις αρχές του καλοκαιριού και καλούσε την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τη συνεχιζόμενη βία στις κουρδικές περιοχές. Είναι μαζικές εκκαθαρίσεις ενάντια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης.

Για τον Ερντογάν, τρομοκράτης είναι πλέον ακόμα και ο/η εκπαιδευτικός που πηγαίνει τους μαθητές βόλτες στο βουνό, γιατί έτσι λέει, προετοιμάζει τα παιδιά για ένταξη στο PKK!!! Αυτές τις ώρες, στην Τουρκία, διώκονται εκπαιδευτικοί, γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!

Το συνδικάτο των εκπαιδευτικών Egitim Sen έχει υπογράψει τη Διακήρυξη της Κεσσάνης, κοινή διακήρυξη φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς και τους πρόσφυγες που ζουν σε Ελλάδα και Τουρκία. Ακόμα, σωματεία της Ελλάδας έχουν σχέσεις φιλίας, αγωνιστικής συνεργασίας και διεθνιστικής αλληλεγγύης από το παρελθόν με τα Συνδικάτα της Τουρκίας. Τον Φεβρουάριο του 2015, αποστολή εκπαιδευτικών βρέθηκε στην Τουρκία, στη Ροζάβα, στους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι μαζί με το Σωματείο Egitim Sen της Ούρφα. Σε αυτή την αποστολή συμμετείχε και το δικό μας σωματείο, η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen στους λαούς της Τουρκίας, στο δημοκρατικό, μαζικό και λαϊκό κίνημα, στην εργατική τάξη και στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα και κατάσχεση διαβατηρίων και συντασσόμαστε μαζί τους στο κάλεσμα για ανάπτυξη της πάλης σε όλη την περιοχή, για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δυναμώνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών μας ενάντια σε κάθε δυνάστη και εξουσία που καταπιέζει τους εργαζόμενους και τους λαούς. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ που στηρίζουν το τουρκικό καθεστώς με κάθε τρόπο. Καλούμε τους εργαζόμενους στον τόπο μας, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους υπογράφοντας ψηφίσματα συμπαράστασης και να συμμετέχουν στις δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

Μυτιλήνη, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ο Πρόεδρος                                                     ο Γραμματέας

Παυλής Στρατής                                          Χρυσαφίδης Νίκος

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: