Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

8 Νοέ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ

Οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει με διαδικασίες fast – track να διαλύσει τις ζωές μας. Έφεραν σαν τους κλέφτες τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο των γιατρών. Το αντεργατικό έκτρωμα:

  • Καταργεί τον σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών. Ανατρέπει το πρόγραμμα των κλινικών και των τμημάτων, τον προγραμματισμό των εργασιών μέσα στο 24ωρο, με αρνητικές συνέπειες στην αντιμετώπιση των ασθενών και στην (ήδη ελλειμματική) εκπαίδευση των ειδικευόμενων. Ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο.

  • Οι 48 ώρες δεν είναι ο μέγιστος επιτρεπτός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας αλλά ο μέσος όρος με περίοδο αναφοράς το τετράμηνο. Θα μπορούν να μας βάλουν να εφημερεύουμε όλες τις καθημερινές δωδεκάωρα για πάνω από ένα μήνα.

  • Καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από τις 48 στις 60 ώρες. Με τα εντέλλεσθε που δίνουν και παίρνουν, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού διοικήσεων και διευθυντών που πολλαπλασιάζονται, τα περί «ελεύθερης συναίνεσης του γιατρού» είναι απροκάλυπτη κοροϊδία, καθαρή πρόκληση. Όσο για το 60ωρο θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς.

  • Η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. Μας θέλουν απίκο 24ώρες το 24ωρο, διαθέσιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή και από πάνω θα μας λένε ότι αναπαυόμαστε. Απύθμενο το θράσος τους!

  • Στην Π.Φ.Υ. καθορίζονται δύο ωράρια τακτικής λειτουργίας (8πμ – 3μμ και 2μμ – 9μμ), ενώ αμφισβητείται η 24ωρη εφημερία των ΚΥ.

Δώδεκα ώρες δουλειά – δώδεκα ώρες ανάπαυση και αυτό υπό αίρεση, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αιτιολογική έκθεση επιτρέπεται «παρέκκλιση για λόγους υπηρεσιακών αναγκών και διασφάλισης της καλής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας». Με εξουθενωμένους γιατρούς θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων; Αυτό είναι το είναι το ζοφερό μέλλον, που επιφυλάσσουν σε μας και τους ασθενείς μας. Τους προειδοποιούμε! Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Δε θα κοιτάμε σαν χάνοι να διαλύουν τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Απαιτούμε: Πενθήμερο – 6ωρο – 30ωρο – μια εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επόμενη μέρα. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια τους. Καλούμε τους γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ. Συμμετέχουμε στην:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

(ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής)

Μυτιλήνη, 8 Νοέμβρη 2017

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Για το ν/δ δείτε και εδώ: https://eiesylesvou.wordpress.com/2017/06/09/988/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: