Ψήφισμα για την απολυμένη δημοσιογράφο

15 Νοέ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απόλυση της δημοσιογράφου Α. Παζιάνου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου διαμαρτύρεται έντονα για την εκδικητική απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου από την Εφημερίδα «Εμπρός». Η συνάδελφος ενημερώθηκε με εξώδικο για την απόλυσή της, ενώ βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα άνω των επτά μηνών και επιδόματα αδείας.

Η απόλυση της είναι το τελευταίο επεισόδιο των απαράδεκτων καταστάσεων, που βιώνουν οι δημοσιογράφοι της Λέσβου εδώ και χρόνια. Απλήρωτη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μειώσεις μισθών και απολύσεις συνθέτουν την καθημερινή πραγματικότητα τους. Στην περίπτωση της Ανθής Παζιάνου είδαμε να κορυφώνεται η εργοδοτική αναλγησία. Η δημοσιογράφος που στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς για τα ρεπορτάζ της, απολύθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν διεκδίκησε με επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα της.

Επίσης ο δημοσιογράφος Νίκος Μανάβης, εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Βόρειο Αιγαίο, απολύθηκε τον Αύγουστο του 2017, μετά από 14 χρόνια εργασίας στο «Εμπρός» και μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν του έχει καταβάλει σημαντικό μέρος από τα δεδουλευμένα του. Από την άλλη η ενημερωτική δραστηριότητα της εταιρείας δε μαρτυρά μείωση, αλλά αντιθέτως αύξηση του κύκλου εργασιών της, που απαιτεί απασχόληση ίσων, αν όχι περισσότερων, δημοσιογράφων.

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου ζητά την ανάκληση της απόλυσης της Α. Παζιάνου, καθώς και την άμεση καταβολή των οφειλομένων, τόσο προς την Α. Παζιάνου όσο και προς τον Ν. Μανάβη.

Μυτιλήνη, 15 Νοεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας

Ζάμπρας Αλέξανδρος                                      Παυλής Στρατής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: